Óház kilátónál lévő öreg fáról flash

2017. Február 20. Hétfő
Aladár, Álmos napja van.
Sok boldogságot kívánunk!


Tartalom

Hulladékgyűjtés és kezelés

A Többcélú Kistérségi Társulás vállalta a települési szilárd hulladék gyűjtésének és kezelésének megoldását, valamit a települési folyékony hulladék gyűjtését a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kht. feladatellátására építve, vagy más vállalkozó szolgáltató közreműködésével.
Az Európai Uniós jogszabályi előírásoknak megfelelő Kőszeg-hegyaljai Regionális Hulladéklerakó 2000 áprilisában került átadásra. A szelektív hulladékgyűjtés bázisát jelentő hulladékudvar 2002 év végén került megépítésre, mely biztosítja a lakossági veszélyes hulladék térítésmentes befogadását, valamint a lomhulladék kezelését is. 2004-től működik Kőszegen szelektív hulladékgyűjtés, melynek 8 további településre (Cák, Kőszegszerdahely, Kőszegdoroszló, Velem, Bozsok, Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegpaty) történő kiterjesztése során további gyűjtőszigetek kerültek kiépítésre 2005-2006 évben.
Kőszegen 2004-től működik a 1500t/év kapacitású komposztáló telep. EU-s szabályok szerint a települési szilárd hulladék mennyiségében 2014-ig 35%ra kell csökkenteni a lerakóra kerülő szerves hulladék tartalmat. A Kőszegi szolgáltató vállalta, hogy a 11.568 fős lakosú Kőszeg városban térítésmentesen ad ki hulladékgyűjtőt azon lakosoknak, aki vállalják a biohulladék gyűjtését.

A kistérség további 6 településén (Horvátzsidány, Peresznye, Kiszsidány, Ólmod, Lukácsháza, Gyöngyösfalu) egyelőre csupán a rendszeres lakossági hulladékgyűjtés, valamint lomtalanítás működik. Hosszútávon elsődleges cél a kistérségben jelen lévő és EU-s szabályozásoknak megfelelő hulladékgyűjtés és kezelés kiterjesztése ezekre a településekre is.

    

Ügyfélkapuba való belépés
Keresés


Szavazás

Ön már járt kistérségünkben?
%
1139
 
27
788
 
19
436
 
10

Kistérség képekben


Google keresés


Külső weboldalak

Kapcsolatfelvétel a weblap készítőivel és oldal statisztika

Copyright 2006 - Készítette: Kaposi Balázs
Utolsó frissítése a tartalomnak: 2014.03.26
Ön a 1324358. látogatónk